Spelet

Vi spelar i ”stort sett” efter svenska volleybollförbundets regler med 2 personer i varje lag och där varje planhalva är 8×8 meter. Dömer gör vi själva med stort hjärta. En sann bödaspelare skänker hellre bort en tveksam boll än hålla på och tjafsa. Allt för att bibehålla den goda stämningen som funnits under alla år. En mer fullständig genomgång av viktiga regler sker under uppropet första dagen.

Lag

Nya lag lottas varje morgon ihop i två klasser där alla går till slutspel! Vår ambition är att alla ska få spela så mycket de orkar och vill!

Deltagare

Vi spelar på minst 16 planer varje dag vilket innebär att vi måste begränsa antalet ordinarie spelare till 200 st. Vi garanterar alla föranmälda att få spela alla turneringsdagar, men det är de ordinarie spelarna som har förtur till mixedturneringen. Tipset är därför att anmäla er i tid, men inte oroa er om ni får beskedet att ni fått en reservplats.

Kostnader

Du betalar 500:- i anmälningsavgift och sedan inget mer för spelet.
Om du anmäler dig på plats och får spela kommer det att kosta 150:-/dag

Reserv

Vi garanterar samtliga föranmälda att få spela så mycket de önskar. De som anmält sig från plats 201 och framåt hamnar på den sk. reservlistan. Eftersom vi spelar på minst 16 planer/256 spelare påverkar detta endast att de som har en ”ordinarie” plats har förtur till mixedturneringen. Vår erfarenhet säger dock att många reserver också får spela mixed, men vi kan inte garantera detta.

Kan man anmäla sig på plats?

Ja, det är möjligt att anmäla sig hela tiden via denna webbsida. Man registrerar sin användare och kryssar i att man vill vara med. Du ställs då sist i kön och får med största sannolikhet spela någon eller några dagar under veckan. Böda Beach har genom åren haft ett högt tryck på spelarplatserna och de som anmäler sig på plats fylls på om vi har möjlighet att ta emot fler, vilket vi ofta har. En del är väderberoende, det vill säga att är det bra väder kan det vara svårare att få komma med, medan det är betydligt lättare om det är regn och blåst. De senaste åren kan vi dock stoltsera med att alla som vill har fått vara med och spela.

Boende

Boende och mat ordnar du själv. De flesta bor på Bödagårdens camping (www.bodagarden.nu) men det finns även andra alternativ på närliggande campingar.

Har ni funderingar eller synpunkter får ni gärna skriva en rad till Fredrik.