Juniorturnering

Vjuniorturnering2015i har så länge vi kan minnas alltid haft en Juniorturnering på Beachvolleyveckan. Det började en gång i tiden så att de vuxna deltagarnas barn skulle ha något lika kul att göra under tiden mamma och pappa spelade sin turnering. Det har fortsatt så, med en kärna av barn till vuxna deltagare, samtidigt som det tillkommit en hel del barn som inte har föräldrar i turneringen. Vissa dagar har vi varit åtta Juniorer som spelat och vissa dagar uppemot 80 spelare!

Det tycker vi är jättekul, alla är välkomna!

Hur fungerar det?

Man anmäler sig här på vår hemsida genom att skapa en användare. Därefter följer man stegen och kryssar i en av ”Junior” istället för man/kvinna. Inför varje dag får man sedan logga in och anmäla sig till dagens spel. Denna anmälan öppnar 21:00 kvällen innan och stänger 09:00 samma dag. Man kommer sedan till samlingen som börjar 09:30 vid Storstuga 10. Där lottar vi ihop, först vuxenturneringen och sedan Juniorturneringen. Det är jätteviktigt att man är på plats, då man i slutet av samlingen får reda på med vem och mot vilka man ska spela under dagen.

Spelet, spelordning, resultatrapportering och dömning sköter ni sedan själv under dagen tillsammans med era kompisar och era föräldrar. Papper för resultat och slutspel sätter vi arrangörer upp i anslutning till juniorplanerna.

Vilken klass ska jag spela i?

Vi spelar i två eller tre klasser beroende på hur många juniorer ni är, oftast blir det två klasser. I samband med att ni anmäler er för dagens spel väljer ni vilken klass ni vill spela.

Åldersgräns?

Vi har inte satt någon fast åldersgräns på juniorturneringen. Junioren får tillsammans med sina föräldrar bestämma om man är tillräckligt gammal för att vara med. I den ”bedömningen” kan man ta med följande: Vi brukar försöka spela två mot två, är det ojämnt antal spelare får något lag få vara tre. Nybörjarklassen spelar på lite lägre nät och en mindre plan. Den lite mer erfarna klassen spelar på högre nät och större plan. Vi spelar med en vanlig beachvolleyboll från Mikasa. Det är juniorerna själva tillsammans med sina föräldrar som ”har hand om” turneringen och ser till att spelet flyter under dagen!

När är jag senior?

Inte heller här har vi satt någon fast åldersgräns. Det är återigen upp till deltagaren själv, kanske tillsammans med sina föräldrar, att avgöra när det är dags att gå över till seniorturneringen.
Säg till oss arrangörer när ni vill byta klass så flyttar vi över ert konto till seniorturneringen. Ni behöver alltså inte skapa en ny användare här på hemsidan.

Kostnad

Det kostar 60 kr per dag eller 250 kr för hela veckan att spela som junior. Dessa pengar går tillsammans med allt annat överskott under veckan till välgörande ändamål. De senaste årens överskott har bland annat gått till pumphus och vattentankar i olika länder i Afrika. Fråga gärna oss arrangörer om ni vill veta mer om detta arbete!

Dessa 60 kr betalas i samband med samlingen varje dag. Antingen kontant(jämna pengar) eller via Swish.